h

Nog geen oplossing voor 't Zicht

5 december 2017

Nog geen oplossing voor 't Zicht

Foto: SP

Op initiatief van SP-raadslid Marie-Therese Janssen is er vorige week een besloten commissievergadering geweest over de problemen bij Zorggroep 't Zicht. 't Zicht had eerder beterschap beloofd, maar de SP ontvangt nog steeds berichten over slechte zorg.

En een dag slechte zorg is natuurlijk een dag te veel! Ouders van cliënten zijn wanhopig, zo beschrijft een moeder “een onprofessionele organisatie met een groot verloop van personeel op de werkvloer, geen aansturing op zorg voor het personeel en bewoners die aan hun lot worden overgelaten.”

Janssen vroeg de wethouder dan ook om nu in te grijpen bij 't Zicht. De wethouder en een aantal andere partijen wilden echter wachten op de conclusies uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugdzorg en de gemeente als WMO-toezichthouder dat echter nog niet klaar is.

De commissievergadering heeft dus geen oplossing opgeleverd en de SP blijft zeer bezorgd. Wel heeft 't Zicht zelf inmiddels ook een onafhankelijk onderzoek naar de eigen zorg gestart. Janssen zal dit onderzoek kritisch volgen en de SP zal ondertussen alles in het werk blijven stellen om druk uit te oefenen zodat de zorg bij 't Zicht verbetert.

U bent hier