h

Jos van Rey en Henk Westbroek naar Zout

4 december 2017

Jos van Rey en Henk Westbroek naar Zout

Foto: SP

In Zout op zondag 10 december een interview met zanger, componist, presentator,  en politicus Henk Westbroek, een gesprek met politicus Jos van Rey en een mestdebat tussen de oud-wethouders Henk van Gerven en Hendrik Hoeksema.

Henk Westbroek heeft een lange staat van dienst als zanger (Het Goede Doel) liedjesschrijver (Kinderen voor Kinderen), radio- en televisiepresentator, kroegbaas en politicus (Leefbaar Utrecht). Hij solliciteerde zelfs naar het burgemeesterschap van Utrecht. Onlangs is over hem en zijn bloemrijke leven de biografie, getiteld ‘Henk’, uitgekomen. Ook staat het verschijnen van een nieuw album op stapel. Na afloop van Zout zal Henk voor belangstellenden zijn boek tekenen.

Jos van Rey is een populaire politicus met een lange staat van dienst. Hij werd door het Openbaar Ministerie aangeklaagd voor corruptie, witwassen, verkiezingsfraude en lekken uit een vertrouwenscommissie. De eis was twee jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte weinig bewezen van de tenlastelegging en legde een taakstraf van  slechts 240 uur op. Half december komt er een uitspraak in hoger beroep. In Zout een interview met deze bevlogen politicus, die van mening is dat hem groot onrecht is aangedaan.

Met de voorgenomen komst van de grootste mestfabriek van Europa is mest in Oss een veelsproken onderwerp geworden. Nederland kent al meer dan 50 jaar een groot mestprobleem en nog altijd is dat niet opgelost. De overheid en de agrarische sector zoeken nu de oplossing in de verwerking van mest tot waardevolle grondstof. Critici pleiten voor rigoureuze vermindering van het aantal dieren. Oud-wethouders Hendrik Hoeksema en Henk van Gerven gaan erover in debat.

Journalist en voorzitter van de Brabantse Milieufederatie Ron Lodewijks spreekt een mestcolumn uit. Stadsgids Jan Ulijn verhaalt over de markten in Oss door de jaren heen.

Muziekdocent Paul Verschuur timmert al jaren aan de weg als begenadigd muzikant en liedjesschrijver. In Zout zal hij enkele van zijn nieuwe creaties ten gehore brengen.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van zoon Mark Berendsen.

Zout vindt plaats in cultuurpodium de Groene Engel op zondag 10 december. Aanvang klokslag 16.00 uur.

U bent hier