h

zondag 12 november weer Zout

5 november 2017

zondag 12 november weer Zout

Foto: SP

Een interview met Thierry Baudet door Leonard Ornstein. 

Onthullingen over de Vrijstaat Land van Ravenstein met initiatiefnemers Theo van Duren en Martin Jan van Mourik, burgemeester Wobine Buijs en historicus Leon van Liebergen.

Hoofdgast is het enfant terrible van de Nederlandse politiek Thierry Baudet. Thierry is een geduchte concurrent van de inmiddels voorspelbare Geert Wilders en wordt door sommigen ook wel de opvolger van Pim Fortuyn genoemd. Hij wordt geïnterviewd door Leonard Ornstein, politiek redacteur bij o.a. Het Parool, Vrij Nederland, de VPRO, Buitenhof en schrijver van een biografie over de jonge Pim Fortuyn.

Een gesprek met Joost Leenders, mental coach van onder andere Memphis Depay, Thomas Dekker en Ali B.

Met regelmaat verschijnen er berichten in de media over de Vrijstaat Land van Ravenstein. Is het een spel of een creatie initiatief met een serieuze ondertoon, is het een zegen of een bedreiging voor het gevestigde gezag van de gemeente Oss?  Chef van het Staatspersbureau Theo van Duren wijdt ons in, in de geheimen van de Vrijstaat.  De schout van Ravenstein Martin Jan van Mourik gaat in gesprek met de officiële gezagsdrager van de gemeente, burgemeester Wobine Buijs. En historicus Leon van Liebergen verhaalt over de oorsprong van het Land van Ravenstein met zijn vele kerkelijke monumenten.

 

Topsporters en topartiesten redden het niet meer zonder mental coach. Met talent alleen kom je er niet. Zelfkennis, vertrouwen en een enorme drive zijn minstens zo belangrijk. Joost Leenders, mede-eigenaar van De Talentenacademie in Den Bosch, vertelt over zijn ervaringen als mental coach van de toppers als Memphis Depay, Thomas Dekker, Ali B  en clubs als PSV, FC Utrecht en PEC Zwolle. 

Voor de muziek tekent de geboren en getogen Ossenaar Bastiaan Luning. Normaal zie je hem optreden in The Moods of  bij Them Fuddy Duddies. Nu treedt hij solo op met gitaar, geïnspireerd door de muziek van Tom Waits en Bob Dylan.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van haar zoon Mark Berendsen.

Zout wordt gehouden in De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier