h

Staken loont!

23 november 2017

Staken loont!

Aan het Unox personeel

Beste mensen,

Er heerste veel wantrouwen.  En terecht. Het Unoxpersoneel voelde zich aan de kant gezet door de verkoop van Unox aan Zwanenberg. En dat met hulp van de vakbond de strijd werd aangegaan en het stakingsmiddel ingezet, was volkomen begrijpelijk. Werkende mensen bij Unox zijn geen wegwerpartikelen

Foto: Ruud Rogier

En het heeft geholpen. Het resultaat dat is uit onderhandeld,  is duidelijk beter dan de voorstellen die er lagen. Betere pensioenvooruitzichten, betere arbeidsvoorwaarden en meer baanzekerheid voor de komende jaren. En eenmalige compensatiebedragen, oplopend tot ruim 10.000 euro. 

Natuurlijk hebben jullie door te staken NU loon ingeleverd, maar jullie verdienen dat LATER dubbel en dwars terug zoals Jan Marijnissen dat al voorspelde bij  de demonstratie op het Walplein.

De staking is gewonnen door jullie  eenheid en vastberadenheid. Geweldig die kerstboom als symbool van jullie bereidheid om zo nodig door te staken tot aan de Kerst.  

Jullie hebben gemerkt hoe groot de sympathie was voor de staking onder de Osse bevolking. En hoeveel publiciteit er ontstond rondom de staking in lokale, regionale en landelijke pers. Jullie hebben groot respect afgedwongen.

De SP feliciteert jullie met deze overwinning. Jullie zijn een voorbeeld zijn voor de werkende mensen in heel Nederland.

U bent hier