h

SP-Kamerlid Frank Futselaar naar openbare avond Gezondheid en Veehouderij in Herpen

28 november 2017

SP-Kamerlid Frank Futselaar naar openbare avond Gezondheid en Veehouderij in Herpen

Foto: SP

SP-kamerlid Frank Futselaar, landbouwwoordvoerder, zal aanwezig zijn op de informatieavond Gezondheid en Veehouderij op woensdagavond 29 november 20:00 uur in Café-Zaal Thekes in Herpen. Futselaar zal ingaan op de landelijke politieke ontwikkelingen inzake veehouderij en gezondheid.

Op basis van het aangenomen amendement van de SP kunnen bij de Omgevingswet voortaan gezondheidsbelangen worden meegewogen bij gemeentelijke omgevingsplannen. In Brabant met zijn grote veedichtheid speelt dit probleem nadrukkelijk. Futselaar is plannen aan het ontwikkelen om de overheden in Brabant meer mogelijkheden te geven de veedichtheid te reguleren. Het aantal dieren in Brabant vormt een bedreiging voor de gezondheid van omwonenden en de volksgezondheid. Zo is bijvoorbeeld het risico op longontstekingen groter bij geitenhouderijen.

Futselaar zal reageren op de lezingen en verhalen vanuit de zaal. Tevens zal hij een toelichting geven op de wettelijke mogelijkheden  om de schadelijke gezondheidseffecten van de intensieve veehouderij tegen te gaan.

 

U bent hier