h

Zorggroep 't Zicht

22 oktober 2017

Zorggroep 't Zicht

Foto: SP

Naar aanleiding van berichtgeving en vragen van de SP aan het college in augustus van dit jaar over Zorggroep t’ Zicht, heeft de SP verder onderzoek gedaan.

 

Na de berichtgeving hebben zich diverse mensen gemeld bij de SP. Wij zijn uitgebreid met deze mensen in gesprek gegaan. Er zijn gesprekken gevoerd met ouders van cliënten/bewoners, ex cliënten/bewoners en ex medewerkers. Velen van hen wilden anoniem blijven, uit angst voor represailles, maar gaven wel toestemming om onderdelen van hun verhaal te gebruiken in een rapport. We zijn geschrokken van de verhalen die men vertelde, we zijn ook bezorgd over de hulpverlening van dit moment.

Dit alles was voor de SP aanleiding om in een rapport de ervaringen van deze mensen te beschrijven en tegelijkertijd aan de wethouder te vragen om te komen met serieuze oplossingen.

 

Hierbij het SP rapport. 

U bent hier