h

Politiek cafe Zout weer van start

2 oktober 2017

Politiek cafe Zout weer van start

Nieuw in Zout is het gastinterview. Gerenomeerde journalisten interviewen bekende Nederlanders. De eerste editie van het nieuwe Zoutseizoen start met een gastinterview van Raoul Heertje door Prem Radhakishun. Verder een debat over het plan Walkwartier met VDG-wethouder Frank den brok en SP-er Jan Zoll. Ook is er een interview met kleinkunstenaar Jessica de Bel, die ook fragmenten van de nieuw productie Mona ten gehore zal brengen. 

Hoofdgast is de schrijver, acteur en stand-upcomedian Raoul Heertje, die geïnterviewd gaat worden door gastinterviewer Prem Radhakishun. Raoul was samen met zijn broer Eric oprichter van Comedytrain en comedy café Toomler, het gezelschap en de plek waar veel jong Nederlands talent de kans kreeg zich te ontwikkelen. Met deze twee spraakwatervallen belooft het een hectisch interview te worden. 

De ontwikkeling van het Walkwartier met een prominente plaats voor een nieuwe bibliotheek houdt de politieke en maatschappelijke gemoederen in Oss stevig bezig. Wordt de oude V&D na decennia van kritiek eindelijk met de grond gelijk gemaakt of raakt de gemeente Oss verdwaald in een financieel moeras? In Zout VDG-wethouder Frank den Brok en de voorman van de partij die als enige in de Osse gemeenteraad fundamentele kritiek heeft op het plan, SP-er Jan Zoll. Het debat wordt voorafgegaan door een korte impressie van het plan door stadsarchitect Martin Hagreis.

In Zout komt er meer aandacht voor cultuur, deze keer door een interview met kleinkunstenaar Jessica de Bel. De redactie van Zout kwam haar op het spoor via Ossenaar Peter van Aar en Dorette Ploegmakers van P.A. Producties, een bedrijf dat zich met name  bezig houdt met theaterproducties. Jessica zal ook een korte impressie van de productie Mona ten gehore brengen.

De muziek wordt zondag verzorgt de de bekende Osse band The C-Jays met Joop van Orsouw, Clemens Jan Langens en Jan Borgers.

De column zal uitgesproken worden door Brabants dagblad journalist Rene van de Lee.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen voor de laatste keer onder gitaarbegeleiding van Leon Hoeks. 

Zout wordt gehouden in de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier