h

Unox: Werk, arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten moeten behouden blijven

10 juli 2017

Unox: Werk, arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten moeten behouden blijven

Vorige week deelden SP-leden solidariteitspamfletten uit aan de poort bij Unox. Dit om steun te betuigen aan het personeel. De sluiting van Unox waarvoor werd gevreesd, is er dan wel niet gekomen maar onzekerheid is troef.

De arbeidsvoorwaarden bij Unox zijn beter dan bij Zwanenberg. Blijft dat in de toekomst? En wat gaat er met de pensioenen gebeuren? De pensioenpot bij Unox is immers beter gevuld dan bij Zwanenberg.

Multimiljonair Van der Laan van Zwanenberg is een keiharde zakenman. Voorgespiegeld worden meer banen en behoud van arbeidsvoorwaarden, maar de bonden moeten nog vol aan de bak.

Ook in de gemeenteraad kwam het behoud van de werkgelegenheid bij Unox ook aan de orde. Triest dat andere partijen niet bereid waren een motie van de SP te steunen, die de politiek opriep zich maximaal in te zetten voor het personeel.

Op onze steun en hulp kan het personeel in ieder geval wel rekenen.
Iedereen in Oss weet hoe het Organon is vergaan, een bedrijf dat kapot is gemaakt omwille van een miljardenwinst van enkelen. Dat mag niet weer gebeuren. Unox en Oss verdienen beter.

U bent hier