h

Drugscriminaliteit, Q-koorts en architectuur in Zout

8 mei 2017

Drugscriminaliteit, Q-koorts en architectuur in Zout

Foto: SP

In Zout zondag 14 mei een gesprek over de drugscriminaliteit in Brabant met Jan Tromp en Wobine Buijs, een interview met de gepassioneerde strijder tegen de Q-koorts Alfons Olde Loohuis en uitreiking van de wisseltrofee voor een gewaardeerde architectuurprestatie in Oss.

Samen met hoogleraar Pieter Tops, schreef Jan Tromp het boek ‘De achterkant van Nederland”. Het gaat over de drugscriminaliteit in Brabant, de vermenging van de boven- en onderwereld, over drugscriminelen die via stromannen ook de politiek zijn binnengedrongen. Politie en bestuur hebben het nakijken. Burgemeesters weten dat ze dweilen met de kraan open, terwijl de burgers vaak de andere kant op kijken. Journalist Jan Tromp en burgemeester Wobine Buijs gaan in gesprek onder leiding van Brabants Dagblad – journalist Rene van de Lee.

Al 10 jaar beheerst de Q-koorts de agenda en het leven van Alfons Olde Loohuis. In 2007 werd hij er voor het eerst mee geconfronteerd in zijn huisartsenpraktijk. De gebeurtenissen rond de Q-koorts hebben hem veel sores gebracht. Hij is er dag en nacht mee bezig geweest. Inmiddels is hij een gerespecteerd en veel gevraagd Q-koorts deskundige die stad en land afreist om bij huisartsen, gemeenten en bedrijfsleven het bewustzijn over de impact van Q-koorts te vergroten. In Zout een interview met deze gepassioneerde inwoner van Herpen.

In deze Zouteditie wordt voor de zesde keer de bronzen wisseltrofee van de Ontwerperskring Oss uitgereikt. De trofee gaat naar een ondernemer die een gewaardeerde architectuurbijdrage levert aan de binnenstad van Oss. Ton Kemkens die de wisseltrofee nu in zijn bezit heeft, zal de prijs in aanwezigheid van de ontwerper Ton Nijhuis overdragen aan de bouwer van een project dat nu al de harten van veel Ossenaren heeft gestolen.

Stadsgids Jan Ulijn en Directeur Theo van Duren van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds spreken hun maandelijkse column uit.

Voor de muzikale intermezzo’s treden de Osse muzikale virtuozen Leon Hoeks en Bram Huygen aan.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks.

Zout vindt plaats op zondagmiddag 14 mei in de Groene Engel en start om klokslag 16.00 uur.

U bent hier