h

Bewoners De Posterije protesteren tegen te dure parkeerplaatsen

11 mei 2017

Bewoners De Posterije protesteren tegen te dure parkeerplaatsen

Vandaag onthult de SP samen met de Bewonerscommissie van De Posterije een protestbord om bezwaar te maken tegen de verplichte huur van veel te dure parkeerplaatsen. De onthulling vindt plaats om 14:15 uur bij de parkeerplaats van het gebouw De Posterije in Oss.

Aansluitend zullen we gezamenlijk handtekeningen bij BrabantWonen aanbieden. We worden om 15:00 uur verwacht aan de Venusstraat in Oss.

BrabantWonen verplicht nieuwe huurders van appartementencomplex De Posterije in Oss een parkeerplek te huren, of ze een auto hebben of niet. 

Het huren van een parkeerplek op het terrein bij de flat kost 360 euro per jaar. Veel plekken bleven leeg, vertelt Rozemarijn Vollebregt, woordvoerster van BrabantWonen. Om leegstand tegen te gaan, wordt de huur van een parkeerplek voortaan automatisch gekoppeld aan een appartement.

Voor nieuwkomers zonder auto wordt geen uitzondering gemaakt. "Ze weten op het moment dat ze op een appartement in het complex reageren dat ze de parkeerplaats erbij krijgen", zegt Vollebregt. "Ze hebben de keuze om de woning wel of niet te accepteren." Ze benadrukt dat het beleid alleen voor nieuwe huurders geldt, niet voor zittende bewoners. BrabantWonen kiest volgens Vollebregt steeds vaker voor het automatisch koppelen van een parkeerplaats aan een appartement.

U bent hier