h

Politiek cafe Zout over Voltooid Leven, Suriname en gesneuvelde Maashorstgemeente

5 april 2017

Politiek cafe Zout over Voltooid Leven, Suriname en gesneuvelde Maashorstgemeente

Foto: sp

Voltooid Leven

D66 Tweede Kamerlid Pia Dijkstra heeft een wetswijziging in voorbereiding om mensen die niet ziek zijn maar hun leven voltooid achten, hulp te bieden bij zelfdoding. De maatschappelijke en politieke discussie erover laait weer op. Onlangs gingen er nog verwijten van Frits Bolkenstein richting de Nederlandse huisartsen, omdat ze die hulp niet willen bieden. Rechtsgeleerde hoogleraar Dorien Pessers en huisarts Dr. Alfred Sachs zijn zeer kritisch en gaan in debat met Pia Dijkstra over dit ethisch delicaat onderwerp.

Suriname

Suriname was tot 1975 nog onderdeel van het Nederlandse koninkrijk, nu is het een republiek. Door het (koloniale) verleden is er nog steeds een nauwe band van Nederland met Suriname. Wat is het voor een land, wat is haar geschiedenis en wat haar toekomst? Hoe kan het dat het proces van de decembermoorden (1982) nog steeds voortsleept, terwijl Desi Bouterse,een van de verdachten, er nu president is? Suriname, een interview met journalist Roy Khemradj.

Einde Maashorstgemeente

De Vereniging Herindelen Landerd (VHL) werd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij van Landerd, met als belangrijk verkiezingspunt de gemeente Landerd uit haar lijden te verlossen. Inmiddels is er een coalitie over gevallen, heeft de bevolking zich uitgesproken voor samengaan met Uden en (delen van) Bernheze, gaat Bernheze zelfstandig verder en wenst op VHL na geen enkele Landerdse politieke partij de fusie met Uden te onderzoeken. Landerd is weer terug bij af. In Zout een gesprek met de voorzitter van VHL, Theo van Duren, en SP fractievoorzitter Spencer Zeegers in de Udense gemeenteraad.

Columns

De columns worden uitgesproken door stadsgids Jan Ulijn en Theo van Duren, voorzitter van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds (en VHL).

Muziek

De formatie Zout maakte in 2013 haar debuut optreden in politiek cafe Zout.  Ze gaven hun band de naam Zout mee onder het motto beter goed gejat dan slecht bedacht. Zondag een weerzien met deze swingende zesmansformatie.

Zoutlied

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendse onder de virtuoze gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks

Zout vindt plaats op zondag 9 april in cultuurpodium de Groene Engel. Aanvang klokslag 16.00 uur.

U bent hier