h

Overhandigen handtekeningen Bongerd Moet Blijven!

14 februari 2017

Overhandigen handtekeningen Bongerd Moet Blijven!

Woensdag 15 februari om 19.30 uur zullen betrokkenen handtekeningen overhandigen die opgehaald zijn voor behoud van school den Bongerd aan de Centrale Directie van het Hooghuis Lyceum.

Ouders, (oud)leerlingen, docenten en andere betrokkenen zullen hierbij aanwezig zijn. Vanuit het perspectief van de ouders, de leerlingen en de oud-leerlingen zal ook nog eens belicht worden waarom behoud van den Bongerd zo belangrijk is. Ook Joost Toebast, zoon van de oprichter van den Bongerd Henk Toebast, zal aanwezig zijn om steun te betuigen.

Onlangs kondigde de Centrale Directie van het Hooghuis aan dat den Bongerd zou moeten sluiten. Dit besluit kwam voor veel betrokkenen als een complete verrassing. Via de website www.bongerdmoetblijven.nl en via persoonlijk contact zijn afgelopen tijd veel handtekeningen opgehaald voor behoud van den Bongerd. Velen zijn van mening dat den Bongerd al 40 jaar van grote waarde is in Oss en niet zomaar mag verdwijnen. Juist de kleinschaligheid van deze locatie en de extra aandacht en begeleiding maken dat kwetsbare kinderen zich op den Bongerd veilig kunnen voelen en zich goed kunnen ontwikkelen.

U bent hier