h

Bongerd moet blijven!

2 februari 2017

Bongerd moet blijven!

De zaal van de SP zat 31 januari vol: met leerlingen, ouders, docenten, SP’ers maar vooral met veel oud-leerlingen. Veel verschillende, vaak ontroerende verhalen kwamen aan de orde. Maar de conclusie was eensluidend: De Bongerd moet blijven! Een actiecomité werd opgericht en inmiddels heeft het comité al een handtekeningenactie in gang gezet! Teken hier!

Een moeder vertelde dat haar zoon als een gewond vogeltje bij de Bongerd was gestart, maar nu staat hij weer met beide benen op de grond. “Ik heb mijn zoon weer terug. Dat was nooit gelukt in het reguliere onderwijs. Door de expertise van het docententeam en de professionals daaromheen, door de kleinschaligheid en door het vertrouwen wat ze daar hebben in iedere leerling, is de Bongerd onmisbaar in Oss.”

De oud-leerlingen roemden de persoonlijke begeleiding, de extra aandacht in de kleine setting. Daardoor konden zij na de Bongerd toch doorstromen naar het MBO en soms nog verder naar het HBO. Juist de veilige, kleine school werd vaak benoemd. De directie wil kleine klassen binnen de grote scholen organiseren, de zogenaamde koersklassen. De oud-leerlingen geloven daar niet in. Zij volgden al praktijklessen op Hooghuis-West en Zuid, maar voelden zich daar vaak niet prettig.

Het actiecomité gaat de komende tijd handtekeningen verzamelen. “We verwachten veel handtekeningen te kunnen binnenhalen. De Bongerd heeft een goede naam in Oss. Veel leerlingen die vastliepen in het reguliere onderwijs vaak door leerstoornissen maar ook door andere oorzaken, konden op de Bongerd toch hun examen behalen. Zo’n school die knokt voor leerlingen die zoveel pech hebben en daarmee goede resultaten boekt, ga je toch niet sluiten?”
De SP sluit zich van harte daarbij aan en roept de Ossenaren op om hun handtekening te zetten zodat ook toekomstige leerlingen terecht kunnen op de Bongerd.

Teken ook voor behoud van den Bongerd op de website van het actiecomite www.bongerdmoetblijven.nl

U bent hier