h

Veel enthousiasme in Oss voor Nationaal ZorgFonds

31 januari 2017

Veel enthousiasme in Oss voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Maandag 30 januari was er een openbare avond in Oss over het Nationaal ZorgFonds. Ruim 120 mensen bezochten deze bijeenkomst. Sprekers waren Ans Rasing, huisarts uit Oss, Hans Wijnakker, fysiotherapeut uit Oss, Cobie Groenedijk, psychiater uit Amsterdam en actief pleitbezorger voor het Nationaal ZorgFonds en Henk van Gerven, SP-Tweede Kamerlid. Lilian Marijnissen presenteerde de avond.

Huisarts Ans Rasing vertelde dat het aan haar hart ging dat ze vaak patiënten treft die zorg mijden. Ze halen dan geen medicijnen op of gaan niet naar de specialist omdat ze de kosten niet kunnen betalen. Hans Wijnakker, ook uit Oss, vertelde dat hij de helft van de behandeltijd moet besteden aan formaliteiten. Hij wil liever net als vroeger met zijn handen aan de slag.

Cobie Groenendijk vertelde over de wrevel die ze voelt als ze voordat ze een patiënt kan behandelen eerst moet kijken hoe de patiënt verzekerd is.
Henk van Gerven zette uiteen dat het plan voor het ZorgFonds haalbaar en betaalbaar is. En dat er steeds meer politieke partijen gaan voelen voor het initiatief. Het is daarmee een belangrijk verkiezingsitem voor 15 maart. Het idee om het eigen risico af te schaffen en de marktwerking in de zorg terug te draaien wordt door steeds meer mensen omarmd.

 Zaterdag 18 februari is er een landelijke manifestatie voor het nationaal ZorgFonds in Den Haag. Veel mensen uit de zaal meldden zich direct aan. Er vertrekken bussen uit Oss. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro. Voor informatie en aanmelden gaat u naar  www.nationaalzorgfonds.nl

Foto: SP

 

U bent hier