h

SP geschokt door sluiting Den Bongerd

25 januari 2017

SP geschokt door sluiting Den Bongerd

Foto: SP

De Osse SP is geschrokken van het nieuws dat de middelbare school voor speciaal onderwijs, den Bongerd, voornemens is om de deuren te sluiten. De school, een begrip in Oss, bestaat uitgerekend dit jaar 40 jaar! De directie heeft aangekondigd dat den Bongerd moet sluiten omdat kinderen die nu nog speciaal onderwijs krijgen, naar een locatie moeten waar regulier onderwijs wordt gegeven. De SP vindt dat kwetsbare kinderen altijd moeten kunnen rekenen op speciaal onderwijs en dat den Bongerd daarvoor een onmisbare functie in Oss en omgeving vervuld.

De ouders van kinderen die onderwijs volgen op den Bongerd zijn al een actie via Facebook gestart. De SP ondersteunt deze actie van harte. SP-raadslid Ans Broersen heeft vandaag het college van B&W om opheldering gevraagd.

In het regulier onderwijs zijn de klassen al veel te groot en is de werkdruk voor de leerkrachten te hoog. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. Op deze manier wordt 'passend' onderwijs, al snel 'knellend' onderwijs voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.

De SP gaat zo snel als mogelijk in gesprek met alle betrokkenen om te bekijken of sluiting van school den Bongerd voorkomen kan worden.

Meer informatie: Lilian Marijnissen, lmarijnissen@sp.nl 

U bent hier