h

Lilian Marijnissen neemt afscheid van Osse gemeenteraad

8 oktober 2016

Lilian Marijnissen neemt afscheid van Osse gemeenteraad

Na dertien jaar gemeenteraadslid te zijn geweest in Oss, neemt Lilian Marijnissen in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 20 oktoberafscheid. Lilian is voorgedragen als kandidaat kamerlid voor de SP voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Toen Lilian dertien jaar geleden met voorkeurstemmen werd gekozen in de gemeenteraad, was zij pas zeventien jaar. Omdat een gemeenteraadslid de leeftijd van achttien jaar moet hebben, moest zij wachten tot haar achttiende verjaardag voor ze daadwerkelijk zitting mocht nemen in de gemeenteraad.

Lilian heeft zich de afgelopen dertien jaar in de gemeenteraad vooral beziggehouden met maatschappelijke onderwerpen als zorg, onderwijs en cultuur. Ze was als raadslid niet alleen actief binnen de muren van het gemeentehuis maar zeker ook daar buiten. Op haar initiatief worden in Oss elk jaar kinderlintjes uitgereikt aan kinderen die een bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij waarmee zij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. In november worden deze kinderlintjes in een speciale jublileumeditie alweer voor het tiende jaar uitgereikt.

De Osse SP fractie is Lilian dankbaar voor haar jarenlange inzet voor de partij. Fractievoorzitter Jan Zoll: "Lilian is een van de jongste, maar ook een van de meest ervaren raadsleden van Oss. Dat is een unieke combinatie. Het is een verlies voor de Osse fractie om Lilian te moeten missen, maar we zijn er trots op dat ze nu voorgedragen is als kandidaat kamerlid en wensen haar hierin alle succes".

Bekijk hier interview dat Dtv hadmet Lilian Marijnissen. Of klik op deze link om het item te bekijken op de  site van Dtv

U bent hier