h

Toerist stopt niet bij de grens van Oss

23 september 2016

Toerist stopt niet bij de grens van Oss

Foto: SP

In juli vorig jaar heeft de Gemeenteraad een SP motie aangenomen om tot een vernieuwde visie en actieplan te komen om toerisme en recreatie in Oss beter op de kaart te zetten. De SP heeft daar zo haar eigen ideeën over en presenteerde deze eerder aan de pers en aan de gemeenteraad.

Oss heeft veel te bieden. V vanaf de Maashorst (Herperduin) via de stad tot aan de Maas met natuurlijk de prachtige stadjes Ravenstein en Megen: er is een rijke geschiedenis en een prachtige natuur. Dit past precies bij de recreatieve trends zoals die de komende jaren van belang zijn. Het zou zonde zijn om hier de mogelijkheden die Oss heeft te laten liggen. We zien tal van kansen voor ondernemers en recreanten.

Veel van onze ideeën zijn uiteindelijk in de visie terecht gekomen.We verwachten dat dit banen oplevert en de mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding voor onze inwoners verbetert.

De SP vindt het van belang om een duidelijke promotie te voeren in samenwerking met omliggende gemeentes en samenwerkende organisaties: een toerist stopt niet bij de grens van Oss. Een duidelijke gezamelijke promotie voorkomt versnippering en verwarring, vergroot de zichtbaarheid van de mogelijkheden en levert zo meer toeristen op.

In de visie ontbrak bij het punt over promotie de samenwerking met anderen. De SP diende een motie in om dit alsnog op de agenda te zetten. De gemeenteraad heeft zich laten overtuigen en staat achter dit idee. De visie en motie zijn aangenomen: de wethouder kan aan de slag.

Dit onderwerp bij D-tv

U bent hier