h

Tuin verandert in kooi

11 januari 2016

Tuin verandert in kooi

Foto: SP

De achterkant van de bedrijfsgebouwen van Wieltexo aan de Hertogensingel in Oss grenst pal aan de tuinen van bewoners van de Orseleindstraat. Bewoners daar kregen in februari de schrik van hun leven toen binnen een dag de loods van Wieltexo was verhoogd van 3 meter naar 5 meter. Hun tuinen waren plotseling veranderd in een kooi.

De SP vindt het vreemd dat de gemeente pas in juni, na een artikel in de krant, reageerde op klachten van omwonenden. Temeer omdat de verbouwing zonder vergunning en in strijd met het bestemmingsplan was uitgevoerd. De gemeenteraad heeft in 2012 ingestemd met het bestemmingsplan omdat de goothoogte ter plaatse maximaal 3,5 meter bedraagt. Vanwege de kleine tuinen van de omwonenden vond de SP dat een goed compromis. Dat vinden wij nog steeds en daarom verbaast het ons dat de gemeente een besluit van de gemeenteraad naast zich neerlegt. Nog vreemder vinden wij het dat de burgemeester terechte klachten van omwonenden afdoet als ‘oud denken’. Daarom wil de SP hieover opheldering van de  burgemeester.

U bent hier