h

Mahmut Erciyas stopt als raadslid

15 januari 2016

Mahmut Erciyas stopt als raadslid

Mahmut Erciyas (40) heeft vandaag ontslag genomen als raadslid. Hij geeft aan zijn werk (per 1 februari heeft hij een nieuwe baan) en gezinsleven niet meer te kunnen combineren met het raadslidmaatschap. Erciyas is nu ruim 5 jaar onafgebroken lid van de gemeenteraad van Oss voor de SP. Daarvoor is hij een periode lid geweest van de Provinciale Staten en daarvoor weer van de Osse gemeenteraad.

"Politiek heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Maar het raadslidmaatschap is voor mij niet meer te combineren met mijn nieuwe baan en mijn gezinsleven. Althans, niet op het niveau dat ik aanvaardbaar vind. De tijd is gekomen om te stoppen. De SP heeft gelukkig genoeg mensen klaar staan die voluit kunnen gaan in en voor de eervolle functie van gemeenteraadslid", aldus Erciyas.

Fractievoorzitter Jan Zoll respecteert het besluit van Mahmut Erciyas. "Als partij verliezen we een sterk en kundig raadslid die altijd hoge eisen aan zichzelf stelt. Natuurlijk vind ik zijn stap spijtig, maar ik begrijp zijn motieven volkomen. Ik bedank hem voor zijn jarenlange inzet voor de SP."

Mahmut Erciyas wordt opgevolgd door Berghemenaar Adrie Geerts, die in de afgelopen raadsperiode lid was van de gemeenteraad.

U bent hier