h

Oss’ protest in Amsterdam

5 mei 2015

Oss’ protest in Amsterdam

Op vrijdag 1 mei was er een grote zorgmanifestatie in de RAI in Amsterdam. Ans Rasing, huisarts uit Oss en SP-lid, werd geïnterviewd door Lilian Marijnissen. Aan de orde kwamen de gevolgen van de bezuinigingen voor zowel de patiënt als huisarts.

Foto: SP

Ans lichtte de brief toe die namens de Osse huisartsen is verstuurd naar het Osse college.

“In de zorg moet je samenwerken. Zeker nu steeds meer oudere mensen met steeds meer mankementen thuis blijven wonen. Een goede thuishulp is meer dan een poets. Ze is voor veel kwetsbare ouderen de belangrijkste hulpverlener en voor de huisartsen een belangrijke bron van informatie.”

De inhoud van deze brief werd zowel eerder door de actievoerende Thuiszorgmedewerkers in Oss, als nu door de aanwezige actievoerders in  Amsterdam erg gewaardeerd.
Op de zorgmanifestatie is de volkspetitie voor de zorg gelanceerd. Wij roepen  iedereen op te tekenen op  www.fnvvoorzorg.nl .

U bent hier