h

CAMPAGNE IN BRABANT: EMILE ROEMER OP DE MAASHORST

17 maart 2015

CAMPAGNE IN BRABANT: EMILE ROEMER OP DE MAASHORST

Emile Roemer en de top 15 SP Brabant kandidaten hebben dit weekend campagne gevoerd voor de Provinciale Statenverkiezingen in Brabant. Na een korte rondleiding door het natuurgebied De Maashorst, maakten Roemer en de kandidaten een wandeling door het stadscentrum van Boxtel. Zij riepen daar iedereen op om aanstaande woensdag SP te stemmen.

Foto: SP

De Maashorst

Oud SP-gedeputeerde Jules Iding liet Emile Roemer en de kandidaten De Maashorst zien. De provincie Noord-Brabant is een grote investeerder van het natuurgebied. Brabant onderscheidt zich met SP-gedeputeerde Johan van den Hout in haar natuurbeleid. Brabant maakt de Ecologische Hoofdstructuur af en trekt samen met bedrijfsleven en natuurorganisaties op om dit te realiseren. Jules Iding gaf een interessante toelichting over De Maashorst. Al 15 jaar vinden er ontwikkelingen plaats op het gebied van natuur, landbouw, recreatie en economie.

Foto: SP
Jules Iding en de SP zien graag dat De Maashorst op korte termijn een nationaal park wordt. Roemer werd daarom een shirt aangeboden met als tekst: “Nationaal Park De Maashorst.” Als steun voor dit initiatief probeert Emile Roemer samen met Henk van Gerven (SP Tweede Kamerlid) en staatssecretaris  Sharon Dijksma De Maashorst dit jaar nogmaals te bezoeken. De provincie en het Rijk moeten hier namelijk samen wat aan doen.

U bent hier