h

Frits Wester, Jakob Kohnstamm en Prem Radhakishun in 150e Zout!

8 december 2014

Frits Wester, Jakob Kohnstamm en Prem Radhakishun in 150e Zout!

Zout bestaat 15 jaar.  Op zondag 14 december vindt de 150e editie plaats met interviews van onder andere parlementair verslaggever Frits Wester, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens  (CBP) Jacob Kohnstamm en multimediaspecialist Prem Radhakishun.

Jakob Kohnstamm is  al weer 10 jaar voorzitter van het CBP, de waakhond die toeziet op de bescherming van onze persoonsgegevens. Eerder was hij partijvoorzitter, staatsecretaris van Binnenlandse zaken en Eerste  Kamerlid voor D66. Met grote  regelmaat worden regering, gemeenten en ondernemingen door het CBP op de vingers getikt omdat zij lichtzinnig omgaan met onze privégegevens.

Kohnstam wordt geïnterviewd over hoe hij opereert in het spanningsveld van het beschermen van onze veiligheid en het voorkomen dat onze persoonsgegevens op straat komen te liggen.

Wie kent hem niet: Frits Wester de karakteristieke kaalgeschoren politieke journalist die een neus heeft om politieke primeurs de wereld in te sturen.  Zo slaagde hij er vrijwel altijd in om de miljoenennota al voor  Prinsjesdag te publiceren. Welke methoden past hij toe om politici aan het lekken te krijgen. Wie is de mens achter Frits Wester?

Prem Radhakishun is een van de ambassadeurs van politiek café Zout.  Hij was al vijf keer eerder te gast en draagt ook regelmatig gasten aan voor Zout. Als Prem in Zout is de bezoeker verzekerd van ketelmuziek. Benieuwd wat hij met zijn gepassioneerde woordenstroom nu weer te berde gaat brengen.

Deze keer zijn er drie columnisten. Onze vertrouwde vaste columnisten stadsgids Jan Ulijn en dierenprofessor Theo van Duren krijgen versterking van de onvolprezen burgemeester Van Ubbergen Paul Wilbers.

De Heesche band The Click  tekent voor de muziek. Ze maken er een sport van zoveel mogelijk muziekstijlen en instrumenten ten gehore te brengen. Van dwarsfluit tot accordeon, van mandoline tot banjo en van tenorsax tot rythmgitaar.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks.

Als de onderhandelingen over een nieuwe coalitie daar aanleiding toe geeft zullen de hoofdrolspelers op het toneel worden gevraagd.

Zout wordt gehouden op zondag 14 december in de Groene Engel en begint klokslag 16.00 uur.

U bent hier