h

Zo niet, maar hoe dan wel?

9 juli 2014

Zo niet, maar hoe dan wel?

De gemeente Oss heeft besloten om vanaf 1 januari 2015 de grijze kliko’s eens in de drie weken op te halen. Nu is dat nog eens in de twee weken. De SP is tegen dit voorstel. Wij willen dat éérst voldoende inzamelvoorzieningen in de wijken worden aangelegd voor mensen die kleinbehuisd zijn. Zodat ze plastic, glas, papier en groenafval weg kunnen brengen naar de container.

En het niet drie weken in huis hoeven te bewaren. Ook wil de SP dat de gemeente eerst goed aan de inwoners
uitlegt waarom het belangrijk is afval te scheiden. Het verwerken van restafval is veel duurder dan het verwerken van plastic, glas of groenafval. Scheiden bespaart dus kosten en is bovendien beter voor het
milieu.

De SP vindt daarom dat de burgers beloond moeten worden voor het beter scheiden van afval. Dus  stimuleren en niet dwingen. Helaas waren VDG, VVD, PvdA en CDA het niet met ons eens. Die zijn meer voor dwang. Als doekje voor het bloeden kwamen ze met het voorstel om het tarief voor de kleine kliko met 9 euro extra te verlagen. Wij vragen ons af of veel mensen daar wat aan hebben. Wie durft over te schakelen op een kleine kliko, wanneer hij tegelijk weet dat hij daar drie weken mee moet doen in plaats van twee weken??

U bent hier