h

SP pleit voor nachtelijke medicijnvoorziening.

21 maart 2014

SP pleit voor nachtelijke medicijnvoorziening.

De SP wil de nachtapotheek voor de inwoners van Oss behouden. Daarvoor werden de afgelopen maanden handtekeningen opgehaald. De eerste 750 handtekeningen zijn in januari aangeboden aan de heer Sterenborg  van de Molenstraat Apotheek. Binnenkort  zal de SP de tweede helft van de handtekeningen tegen de sluiting van de nachtapotheek in Oss aanbieden aan de apothekers Gilissen en Mourad. Mocht een fysieke nachtapotheek in Oss onhaalbaar blijken dan wil de SP als alternatief dat de medicijnen in de nacht ook door een koerier kunnen worden bezorgd.

Per 1 januari 2014 is er een nieuw dienstenrooster voor de apotheken in Oss in werking getreden. Alle apotheken in Oss, Berghem en Ravenstein doen dienst tot 17.30 uur. Alle avond- en weekenddiensten voor Oss en omgeving worden verricht door de Anton Jurgens Apotheek. Het probleem is dat de Anton Jurgens Apotheek dienst doet tot 23.00 uur. Tussen 23.00 uur en 08.00 uur is er geen apotheek meer open in Oss. Mensen die ’s nachts medicijnen nodig hebben moeten dan naar de Regioapotheek Bernhoven in Uden.
Onder de Ossenaren is daar grote ontevredenheid over. De SP is een handtekeningenactie gestart. De ervaring leert dat 90 % het absoluut niet eens is met deze maatregel en een handtekening zet.

Het verweer van de Osse apothekers is dat er ’s nachts maar weinig medicijnen nodig zijn. De SP benadrukt dat het altijd om noodgevallen gaat. Dus mensen die veel pijn hebben, ernstig benauwd zijn of hoge koorts hebben. Nachtdiensten zullen nooit rendabel zijn.
Dat is de afgelopen 50 jaar niet anders geweest. De SP vindt dat er in Oss ook gedurende de nacht een apotheker beschikbaar moet zijn. Een goed alternatief is volgens de SP om de medicijnen in de nachtelijke uren per koerier vanuit Uden te laten bezorgen. Ook in andere plaatsen in Nederland wordt deze methode toegepast. Op die manier is er toch kostenbesparing mogelijk en worden de Ossenaren niet gedupeerd.

U bent hier