h

Sluiting loket sociaal raadslieden

21 februari 2014

Sluiting loket sociaal raadslieden

SP stelt vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders vanwege de sluiting Loket Sociale Raadslieden. Onlangs is bekend geworden dat het loket Sociaal Raadsliedenwerk op het Zorgplein in het gemeentehuis van Oss gesloten blijft.

De SP is van mening dat een belangrijke vorm van dienstverlening aan burgers moeilijker toegankelijk wordt of misschien zelfs onmogelijk wordt.

Door het verdwijnen van deze dienst uit het gemeentehuis wordt de drempel voor mensen die hulp nodig hebben hoger. De SP vraagt het college waarom
dat besluit is genomen en wat de rol van het college hierin is geweest.

De SP heeft een eigen Hulpdienst. Juist nu is te merken dat er veel vragenen onzekerheden over wet en regelgeving zijn. Dit heeft uiteraard te maken met de grote veranderingen op het gebied van de bijstand, WMO en de Jeugdzorg. Ook is er sprake van financiële problematiek door werkloosheid, huurverhogingen, hogere zorgkosten etc. De vraag om ondersteuning is groot.

Om juist nu in deze tijd het loket waar mensen om hulp kunnen vragen te sluiten, getuigt van weinig solidariteit. De SP roept de gemeente op hier iets aan te doen.

Marie Therese Janssen

 

U bent hier