h

SP Europarlementarier Dennis de Jong zondag in Zout

5 februari 2014

SP Europarlementarier Dennis de Jong zondag in Zout

Dennis de Jong Hoofdgast in Zout aanstaande zondag is journalist Jan Tromp, voormalig correspondent voor de Volkskrant in New York en redacteur in Den Haag. De Volkskrant stuurde hem voor een poos naar Brussel met maar een vraag: hoe is het daar nou? Een onthullend verhaal over de cultuur van politici, ambtenaren en lobbyisten van de Europese Unie.

 

De Europese verkiezingen zijn in aantocht. De SP heeft stevige kritiek op de neoliberale koers van Europa. Ook het CDA is kritisch maar zegt niet te willen gaan lijken op populistische partijen die kritisch zijn over Europa. CDA Europarlementariër Wim van de Camp gaat in debat met SP Europarlementariër Dennis de Jong. Bij de komende verkiezingen is Dennis de Jong kandidaat lijsttrekker voor de SP.

 

In Brabant ligt een gordel van verdedigingswerken van Antwerpen tot Ravenstein en Grave ook wel aangeduid als de Zuiderwaterlinie. Ook Oss maakt daar deel van uit. Patrick Timmermans van Erfgoed Brabant en Guus van der Wolde namens de provincie Noord-Brabant laten in woord en beeld zien hoe Brabant zich door de eeuwen heen verdedigde
tegen ongewenst indringers.

 

In de Zoutquiz gaan Gerry van Rooij van de  kinderboerderij en Yvonne Rens van het naastgelegen natuureducatie centrum de strijd met elkaar aan. Wie heeft de meest parate kennis van kinderboerderij en natuureducatie centrum?

 

Columnisten zijn Jan Ulijn die verhaalt over oud Oss en Brabants Dagbladjournalist Rene van der Lee.

 

De muzikale intermezzo’s zijn zondag smartlappen van "de Gouwe Lozzies"

 

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks en op tekst van Johan Berendsen.

 

Zout wordt gehouden in de grote zaal van  cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier