h

Ziekenhuis onbereikbaar vanuit Lith

10 oktober 2013

Ziekenhuis onbereikbaar vanuit Lith

Dat er regels nodig zijn in ons land, snapt ieder mens. Maar dat daar vervolgens te strak aan wordt vastgehouden is van de gekke. Neem nu de Regiotaxi. Stel je woont in Lith en je wilt naar het ziekenhuis in Uden. Voor de patiënt met een WMO-pas is dat geen probleem. Het ziekenhuis is een zogenaamd puntbestemming. Maar ben je de begeleider van deze patiënt, dan heb je wel een probleem! Je mag namelijk maar 5 zones met de Regiotaxi reizen . Maar naar Uden is zes zones.... Je zou dan in Oss moeten uitstappen, weer opnieuw moeten bellen met de taxi, om, als je geluk hebt, na een half uur weer verder te kunnen. Je zieke partner of kind staat dan wel ergens moederziel alleen in Uden te wachten.

Je kunt nu ook nog reizen met de gewone bus: eerst met de bus naar het station in Oss, dan overstappen op de bus naar Uden. Maar helaas voor de mensen in Lith zijn er plannen om de bus naar Oss nog maar op twee tijdstippen te laten rijden: ’s morgens als de scholen beginnen en ’s middags als de scholen uitgaan. Voor patiënten en mensen die bezoek willen brengen aan het ziekenhuis is dit dus geen optie.
De SP gaat vragen stellen aan de provincie om dit probleem aan te pakken. Het ziekenhuis is naar Uden verplaatst. Nu moet er ook voor gezorgd worden dat het ziekenhuis voor alle mensen goed bereikbaar is.

U bent hier