h

Aanvraag interpellatie

31 oktober 2013

Aanvraag interpellatie

PP
Oss, 25 oktober 2013.
Geachte raad,

Bij deze wil ik aanvraag doen om een interpellatie te houden tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 oktober aanstaande. De redenen voor de aanvraag zijn:
- Dat er veel commotie is ontstaan in de stad over de bezuinigingen op cultuur en het al dan niet sluiten van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief.
- Dat er vragen te stellen zijn bij de communicatie van de verantwoordelijk wethouder in de periode van bekendmaking van de plannen en de behandeling

tijdens de Voorjaarsnota.
- Dat de SP de beschikking heeft gekregen over aanvullende informatie over de besluitvorming op dit punt, die extra vragen oproept.
- De wethouder donderdagavond 24 oktober tijdens de commissievergadering heeft aangegeven voortaan maximale transpiratie te geven en alles met betrekking tot het cultuurdebat voortaan openbaar wil bespreken.
- Het geven van eerlijke informatie nu op een positieve manier bij kan dragen aan het lopende cultuurdebat.

Een van de belangrijkste vragen die tijdens de interpellatie aan de orde moet komen is de vraag of en wanneer wethouder van Loon terug is gekomen op zijn standpunt dat Museum Jan Cunen en het Stadsarchief gesloten zouden moeten worden als gevolg van de bezuinigingsplannen.

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie van de SP,

Paul Peters

U bent hier