h

Michiel Stroink en osse plantsoenen in Zout

3 september 2013

Michiel Stroink en osse plantsoenen in Zout

zoutAanstaande zondag 8 september gaat politiek cafe Zout van start voor haar 14e seizoen. Hoofdgast is schrijver Michiel Stroink (1981, Oss) met zijn tweede boek Tilt. Hij was al eerder in Zout met zijn debuutroman, Of ik gek ben, die inmiddels de vierde druk heeft gehaald, in het Russisch wordt vertaald en ondertussen wordt verfilmd. Tilt gaat over macht en angst en speelt zich voor het grootste deel af in het ziekenhuis. In de hoofdrol figureert een pokerspeler, die zijn opleiding genoot aan het Titus Brandsma Lyceum.

Het thema gaat over de ruimtelijke ordening en projectontwikkeling in Nederland. Drie SP-ers schreven daarover het boek: De laatste boer. Twee ervan komen naar Zout, tweede kamerlid Eric Smaling en van eigen bodem Jules Iding. In het boek wordt beschreven hoe regelgeving, winstbejag en goede bedoelingen Nederland vormden.

In de kwestie staat de rigoureuze ingrepen in de Oss plantsoenen ter discussie. Wethouder de Bruijn, die de bosomvorming kritiseerde en laat zien dat zij de bijl ook prima kan hanteren, gaat in debat.

De Zoutquiz gaat over de musical Titus en het 90 jaar bestaan van het Titus Brandsma Lyceum. In november wordt de musical in de Lievekamp opgevoerd. Hooghuis docenten Marcel en Lia Thomassen binden de strijd aan.

Voor de columns tekenen onze vaste columnisten Theo van Duren en Jan Ulijn.

Gitarist Leon Hoeks zorgt zondag voor de muzikale inbreng.

Zou wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier