h

SP wil Oss als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg

14 augustus 2013

SP wil Oss als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg

MTJ
Oss mag geen preventieve ontslagen in de thuiszorg accepteren, dit stelt Marie Therese Janssen van de SP Oss. Vandaag stelde de SP raadsvragen aan het college van Burgemeester en Wethouder.
&#180Dat er zorginstellingen zijn die hun personeel met collectief ontslag sturen terwijl het werk er is en het geld voor de thuiszorg gewoon beschikbaar is, vind ik niet te verkopen. Nadat Sensire in de Achterhoek aankondigde 1150 mensen te willen ontslaan, bleek al snel een zorginstelling in de regio Rotterdam te volgen. Ik wil geen preventieve ontslagen, ik wil dat de wethouder onze gemeente uitroept als ontslaggolfvrije gemeente voor de thuiszorg&#180.

In de vragen roept de SP de wethouder op om de thuiszorginstellingen in de gemeente te laten weten dat preventieve ontslagen niet geaccepteerd zullen worden in Oss. De gemeente is de opdrachtgever voor de huishoudelijke verzorging, en kan als opdrachtgever laten weten dat preventieve ontslagen onacceptabel zijn.

Het kabinet is van plan om per 2015 40 procent op het budget van de huishoudelijke verzorging te bezuinigen. Deze bezuinigingen zijn echter politiek omstreden en of hiervoor een meerderheid bestaat in de Eerste Kamer is zeer de vraag. Marie Therese Janssen geeft aan dat: &#180De bezuinigingen op de thuiszorg zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuis wonen en zorg nodig hebben. Onze gemeente moet zich niet neerleggen tegen deze koude sanering van de thuiszorg, maar de regering proberen op andere gedachte te brengen&#180.

Wij hopen zo spoedig mogelijk van de wethouder een positief antwoord te krijgen op de vragen.
We gaan er vanuit dat de gemeente Oss tot de ontslagvrije gemeente gaat behoren.

Met vriendelijke groet
Marie Therese Janssen
SP raadslid
06 30034616

U bent hier