h

Geffen naar Oss

31 augustus 2013

Geffen naar Oss

PP
Oss- Dinsdag 27 augustus heeft de osse raad in meerderheid besloten dat Geffen bij Oss kan komen. De SP heeft tegen het voorstel gestemd. Niet omdat de SP Geffen niet vooruit wil helpen maar omdat de kosten voor Oss erg hoog zijn. Het kost Oss minimaal 1,8 miljoen euro (ca. 20 euro per ossenaar). Het Rijk en de provincie, de grote voorstanders van herindelingen, hebben dat niet laten blijken door een belangrijk deel van de kosten voor hun rekening te nemen. Oss draait voor de kosten op terwijl de voordelen van de samenvoeging voor Oss minimaal zijn. In een tijd waarin ook de gemeente Oss ieder dubbeltje om moet draaien, plantsoenen worden omgeploegd en er donkere wolken hangen boven bijvoorbeeld het archief en het museum vind de SP een bedrag van 1,8 miljoen te veel. De kogel is nu echter door de kerk en dat gaat betekenen dat Oss niet volgend jaar maart naar de stembus gaat maar pas op 12 november 2014.

U bent hier