h

Gemeenteraad vindt extra inzet op bouw huurwoningen overbodig

21 juni 2013

Gemeenteraad vindt extra inzet op bouw huurwoningen overbodig

De gemeente Oss is drie jaar lang bezig geweest met het opstellen van een 'woonvisie'. Vervolgens zijn ze nu bezig met een implementatieplan met 8 speerpunten. Dat gaat ook weer een hele tijd duren. Voor de SP heeft al dat praten en studeren niet zoveel zin.

Bouwen

Uit de woonvisie blijkt dat er een tekort is van 1900 huurwoningen. Dus aan de slag zou je zeggen! Zeker nu aannemers en bouwvakkers zitten te springen om werk. En er volop bouwgrond is en de rente ongekend laag is. In plaats van hiervan te profiteren hangen Brabant Wonen en Mooiland aan de rem. De SP wilde graag dat de gemeente deze corporaties opport om actiever aan de slag te gaan. Helaas vonden de meeste andere partijen dat niet nodig. Alleen GroenLinks en Beter Oss waren het met ons eens.

De andere partijen vinden dat we ons niet zo druk moeten maken, en dat de oplossing wel uit Den Haag komt. Dit terwijl Den Haag, en dan met name minister Blok, juist de oorzaak van het probleem is. Maar dit terzijde.

Een van de instrumenten die de gemeente in zou kunnen zetten om de corporaties weer aan het bouwen te krijgen, is het verlagen van de grondprijs. Terwijl de grondprijs voor projectontwikkelaars de afgelopen jaren flink omlaag is gegaan, is die voor sociale huurwoningen juist gestegen. Het verschil bedraagt nog maar 50 euro. Helaas kon SP-fractielid Adrie Geerts de coalitiepartijen niet overtuigen. Die vinden het allemaal wel best en wachten af waar Den Haag mee gaat komen. Dus de woningzoekenden en werkloze bouwvakkers moeten nog maar even geduld hebben......

U bent hier