h

Maasdonk kost Oss miljoenen

19 april 2013

Maasdonk kost Oss miljoenen


fractievoorzitter Paul PetersAls Geffen bij Oss komt kost dat de gemeente Oss vele miljoenen. Eenmalig kost het ongeveer 3,6 miljoen en daarna iedere jaar nog bijna een half miljoen euro. De SP is bereid om Maasdonk te helpen en Geffen bij Oss te voegen, maar eerst zal er een oplossing moeten komen voor de hoge kosten. De SP wil dat de provincie en het rijk een stevige bijdrage leveren.

Ook moeten, wat de SP betreft, de risico’s rond het bedrijventerrein Heesch West duidelijk zijn voor er een beslissing genomen kan worden. De definitieve beslissing over de komst van Geffen valt over een paar maanden.

De SP heeft ook gepleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de mening van de Osse bevolking over de samenvoeging. Dit zou moeten gebeuren als alle voor en nadelen duidelijk zijn. Nu is wel al duidelijk dat de voordelen voor Geffen vele malen groter zijn dan de voordelen voor Oss. De SP is van mening dat het geen haastklus moet worden maar alles eerst serieus onderzocht moet worden om te voorkomen dat er later nog lijken uit de kast komen. Het Osse college moet nu samen met Maasdonk en Den Bosch aan de slag om antwoorden en oplossingen te vinden. Daarna wordt er een beslissing genomen. De SP is absoluut bereid om Geffen te helpen maar niet tegen iedere prijs. Het is dus zeker nog geen gelopen race.

U bent hier