h

SP stelt opnieuw vragen over Heesch-West

29 maart 2013

SP stelt opnieuw vragen over Heesch-West


Tijdens de algemene beschouwingen van maart werden verschillende, al dan niet correcte, uitspraken gedaan over bedrijven terrein Heesch-West. Gezien de huidige economische ontwikkelingen en de verwachtingen over de ontwikkeling van bedrijvigheid op langere termijn, dringt de SP al langer aan op een herbezinning van dit project. De opmerkingen tijdens de beschouwingen waren aanleiding tot het stellen van nieuwe vragen: .

    1. Klopt het dat de OZB van bedrijven in Heesch-West naar de grondgebiedgemeente(n) gaat? Ligt het niet meer voor de hand om de OZB te verdelen conform de verdeelsleutel die afgesproken is voor de ontwikkeling van Heesch-West? Wat is uw inzet in het overleg met de andere gemeenten?
    2. Heesch-West zou goed zijn voor 4000 extra arbeidsplaatsen. Hoe moeten we dat rijmen met de verwachting van de gemeente Den Bosch dat 80-85% zal bestaan uit bedrijfsverplaatsingen uit de eigen gemeenten? Betekent dit dat het aantal extra arbeidsplaatsen voor de regio ingeschat kan worden op 600-800?
    3. Volgens het rapport ‘Arbeidsmarkt West-Brabant 2010-2040’ ontstaat door krimpende beroepsbevolking vanaf 2020 een nijpend tekort aan arbeidskrachten. Verwacht wordt dat dit gat zal worden opgevuld met extra arbeidmigranten. Verwacht u dat de situatie in Noord-oost Brabant anders zal zijn? Zoniet, is het dan wel verstandig om gemeenschapsgeld te investeren in de ontwikkeling van bedrijventerreinen die pas na 2020 uitgegeven gaan worden?
    4. Bent u het met ons eens dat de krimpende omvang van de beroepsbevolking die vanaf 2020 wordt verwacht noopt tot een herorientatie mbt ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen? Zoniet, waarom niet?

    5. Hoeveel hectare grond is er op dit moment in Heesch-West verworven en hoeveel moet er nog worden verworven om de oorspronkelijke plannen te realiseren?

    6. Wat is de jaarlijkse opbrengst van deze grond (pachtinkomsten e.d.)? En wat is de jaarlijkse opbrengst van de verworven woningen en bedrijfspanden?

U bent hier