h

Jan Marijnissen presenteert "Kijk op deze tijd"

20 januari 2013

Jan Marijnissen presenteert "Kijk op deze tijd"


Kijk op deze tijdOssenaar en SP-voorzitter Jan Marijnissen presenteert op woensdag 23 januari aanstaande zijn nieuwste boek ‘Kijk op deze tijd’ in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Voor het boek interviewde Marijnissen zeventien bekende mensen die het op verschillende vlakken ‘beter weten dan hij’.

In een diepte-interview door Coen Verbraak zal Marijnissen uiteenzetten hoe deze gesprekken zijn blik op de huidige tijd hebben veranderd en tot welke nieuwe inzichten hij is gekomen.

Marijnissen: ‘Politici worden geacht antwoorden te geven. Maar om zinnige antwoorden te geven, zul je eerst vragen moeten stellen, en wel aan mensen die het beter weten dat jij.’ Marijnissen interviewde onder meer Maarten van Rossem, Hans Achterhuis, Corine de Ruiter, Henk van Os, Robbert Dijkgraaf, Wouke van Scherrenburg en Midas Dekkers over hun expertise, kennis en inzichten. Terugkerende thema’s zijn wetenschap, opvoeding, educatie, het neoliberalisme, menselijk gedrag en de vermeende vrije wil van de mens in het bijzonder.

U bent hier