h

Zilveren tomaat voor Jules Iding

20 december 2012

Zilveren tomaat voor Jules Iding

JI
De algemene ledenvergadering van de SP-afdeling Oss kende een verrassend slot. Jules Iding werd naar voren geroepen en kreeg de zilveren tomaat opgespeld.

Fractievoorzitter Paul Peters ging in grote stappen door de politieke carri&#235re van Jules. In de zeventiger jaren belandde Jules in de omgeving van Oss en sloot zich al snel aan bij de pas opgerichte SP-afdeling. Jules was niet zomaar een lid. De politiek werd zijn levenswerk. Jarenlang heeft hij de SP vertegenwoordigd in de raad. Jules was in Nederland de eerste SP-wethouder. Hij heeft daar heel wat pionierswerk voor moeten verrichten. Dat vriend en vijand dat waardeerden bleek jaren later toen Jules benoemd werd tot de Boss van Oss. Vervolgens werd hij gedeputeerde van de provincie Brabant. Zoals bekend heeft hij deze functie helaas wegens gezondheidsproblemen moeten neerleggen.

JI2
Dat betekent niet dat Jules alles heeft laten vallen. Zo kon de landelijke SP op hem rekenen toen een oud bankgebouw omgebouwd moest worden tot een modern partijgebouw. Ook blijft hij de provincie en onze afdeling met raad en daad bijstaan. Paul Peters: &#180Alleen de landelijke partij mag gouden tomaten uitreiken. Laten we deze zilveren tomaat maar als het Osse goud bestempelen.&#180

U bent hier