h

Politicus, Schrijfster en Journaliste in Zout

3 december 2012

Politicus, Schrijfster en Journaliste in Zout

JW
Zondag 9 december is het weer Zout. Deze keer drie interviews met politicus Jan de Wit, schrijfster Saskia Goldschmidt en parlementair journalist Nynke de Zoeten.

Hoofdgast is Mr. Jan de Wit, SP Tweede Kamer-lid en voorzitter van de parlementaire enqu&#234tecommissie die de kredietcrisis onderzocht. De overheid heeft bij het redden van de banken grote fouten gemaakt. Volgens de commissie heeft toenmalig minister Bos grote risico&#180s genomen en teveel betaald voor de overname van ABN AMRO. Aan de vooravond van de behandeling van de onderzoeksresultaten in de Tweede kamer een
interview met Jan de Wit.

Schrijfster, theaterdocente en actrice Saskia Goldschmidt wordt ge&#239nterviewd over haar recent verschenen tweede roman De Hormoonfabriek. Voor deze roman staan Organon en Oss centraal. Het is een fictief verhaal over mensen die in het begin van de twintiger jaren van de vorige eeuw werkten in de fabrieken en hoe de directie met zijn werknemers omging (proefkonijn, seksueel misbruik).

Nynke de Zoeten aan het woord in Zout. In1995 interviewde zij voor haar afstudeerscriptie Pim Fortuyn. Ze werd parlementair verslaggever bij BNR Nieuwsradio, verhuisde in 2004 naar NOVA/Den Haag Vandaag als opvolgster van Wouke van Scherrenburg. In 2009 ging ze grote reportages maken voor NOVA en sinds 2010 is ze parlementair verslaggever voor Nieuwsuur.

In de Zoutquiz is kunst het onderwerp. Beeldend kunstenaars Anita de Baaij en Jos Verschaeren binden de strijd aan.

De gastcolumn wordt uitgesproken door taalfenomeen Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen.

Natuurlijk is er weer livemuziek in Zout. Deze keer komen de C-Jays met frontman Joop van Orsouw.

Stadsgids Jan Ulijn vertelt Oss zijn kerstverhaal.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier