h

Solidariteit bij Osse college niet in veilige handen

11 oktober 2012

Solidariteit bij Osse college niet in veilige handen


Paul PetersMet een extra bezuiniging van € 1 miljoen probeert het Osse college van VDG, VVD, CDA en PvdA de gemeentebegroting sluitend te maken. Ruim vier ton daarvan wordt afgewenteld op het culturele en sociale domein (maatschappelijk werk), terwijl daar in het afgelopen jaar al miljoenen op is bezuinigd.

“Er is absoluut geen reden om opgelucht adem te halen, omdat ‘maar een miljoen’ wordt bezuinigd in 2013”, stelt SP-fractievoorzitter Paul Peters. “Er is sprake van stilte voor de storm. Het nieuwe kabinet zal voor 2014 en latere jaren fors bezuinigen en dat zal ook de Osse begroting raken. Dit college zal dan nog dieper willen snijden in de solidariteit met ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en minima. Ook het verenigingsleven en de cultuursector moeten vrezen.”

Volgens de SP wijzen alle tekenen in de richting van sociale afbraak door het huidige college. Paul Peters: “Die tekenen zijn geheel in lijn met de neoliberale koers van dit college. De begroting staat weer bol van liberale clichés als ‘eigen verantwoordelijkheid’, ‘eigen kracht’ en ‘terugvallen op de eigen omgeving’. De SP zal zich niet neerleggen bij die kille logica.”

U bent hier