h

SP-stemmers: Bedankt!

14 september 2012

SP-stemmers: Bedankt!

Afgelopen woensdag heeft 20% van de Ossenaren SP gestemd tegen 18,8% in 2010. Een bescheiden winst maar wel winst. In veel gemeentes in de regio ging de SP een beetje in de plus.

 Bedankt!

Veel SP-ers waren woensdagavond in het SP-gebouw aan de Linkensweg om de uitslagen te volgen. Natuurlijk was er teleurstelling over het feit dat de hoge peilingen zich niet vertaalden in meer zetels. De SP bleef gelijk op 15 zetels en dat is op zich al een mooie prestatie in het geweld van VVD en PvdA. Kortom, geen blijdschap over winst maar ook geen teleurstelling over verlies. Er was tevredenheid over het behaalde gelijke spel.

In totaal brachten zo'n 9300 mensen in Oss hun stem uit op de SP en in 13 stemburo's kwam de SP als grootste uit de bus. In de stad Oss is de SP als tweede geëindigd net achter de VVD. Ook een aantal dorpen lieten mooie uitslagen zien voor de SP. Zo haalden we in Macharen ruim 19% van de stemmen en in Oijen ruim 18%. De Osse SP is tevreden over de campagne zoals die de laatste weken in Oss is gevoerd en de campagneleiders Paul Westerveld en Bernard Delpeut werden daarom woensdag terecht in het zonnetje gezet. Nog dezelfde avond werden de verkiezingsborden voorzien van de bekende "SP-Stemmers Bedankt" posters.

U bent hier