h

SP stelt vragen over gevaarlijke goederentreinen

25 juni 2012

SP stelt vragen over gevaarlijke goederentreinen

Paulus JansenNaar aanleiding van het alarm over de tank met het zeer brandbare methylisobuthylketon op het station van Oss heeft SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen vragen gesteld aan minister Schultz van Haegen. Hij wil weten hoe een trein met een gevaarlijke lading die op weg is van Rotterdam naar Duitsland in Oss verzeild raakt. De kortste en veiligste weg van Rotterdam naar Duitsland gaat immers over de Betuweroute. Die is er speciaal voor aangelegd. Nog gekker is het dat de trein in Oss aan het rangeren was, wat helemaal niet mag.

Behalve gevaar voor omwonenden leveren dit soort toestanden ook veel overlast op. Passagierstreinen lopen grote vertraging op en wegen moeten worden afgesloten. Dit levert veel tijdverlies en irritatie op. Ook politie en brandweer levert het handenvol werk. Paulus Jansen wil van de minister weten wie er aansprakelijk is voor de kosten.
Niet alleen in Oss, maar ook op andere plaatsen gaat het nogal eens mis met ondeugdelijke goederentreinen. Paulus Jansen wil dat de minister maatregelen neemt om de verladers te dwingen tot het gebruik van veiliger materieel.
Lees hier verder voor meer informatie.

U bent hier