h

Caravanbedrijf Herpen wordt opgefleurd

1 april 2012

Caravanbedrijf Herpen wordt opgefleurd

Caravanbedrijf HerpenAls je Herpen vanaf de Berghemseweg binnen komt rijden krijg je de indruk dat je op een caravantentoonstelling bent aangeland. Voormalig SP-wethouder Jules Iding is jarenlang bezig geweest om een oplossing te vinden. Uiteindelijk is dat gelukt in de vorm van grondaankoop en grondruil. Wethouder de Bruijn van de VVD mocht het karwei afmaken. Maar in plaats van tien caravans staan er nu soms wel 35 in het zicht. Dankzij flinke druk van de SP gaat de gemeente een haag planten zodat een gedeelte van de caravans uit het zicht verdwijnt.

Door de grondruil kon een nieuwe weg worden aangelegd richting bouwterrein Wilgendaal. Op zich een prima oplossing omdat zo het bouwverkeer niet meer door de woonwijk hoeft. Maar de gemeente was zo dom om de weg pal langs het caravanbedrijf aan te leggen. Argument daarvoor was volgens VVD-wethouder de Bruijn 'dat de caravanhandel er belang bij heeft dat zijn handelswaar vanaf de openbare weg zichtbaar is'. Is dat de nieuwe liberale wind die in Oss gaat waaien?
De openbare weg is bedoeld om je veilig te kunnen verplaatsen. Handelswaar leidt alleen maar af. En leidt tot onveilige situaties. Bovendien, het ziet er niet uit. En mogen al die autohandelaren en aanbieders van allerlei andere spullen nu ook weer hun spullen uitstallen langs de openbare weg?

Gelukkig heeft de wethouder de gemeenteraad toegezegd dat er nog dit voorjaar langs de bouwweg in Herpen een haag wordt geplant die twee meter hoog wordt en er voor zorgt dat de caravans vrijwel volledig uit het zicht worden onttrokken. Een motie die SP samen met het CDA had ingediend om dit te bereiken kon daarom worden ingetrokken

U bent hier