h

SP trekt aan de (fiets)bel over de fietsenstalling bij het station

2 oktober 2011

SP trekt aan de (fiets)bel over de fietsenstalling bij het station

overhandiging handtekeningen aan burgemeesterAdrie Geerts, SP-raadslid in Oss, laat de overvolle fietsenstalling zien aan de nieuwe burgemeester. (Foto: Hans van der Poel)

Op maandag 10 oktober overhandigde Adrie Geerts, SP-raadslid, ruim 800 handtekeningen aan burgemeester Wobine Buijs. Die handtekeningen zijn binnen een week opgehaald bij die fietsenstalling.

De gebruikers van de fietsenstalling zetten maar al te graag hun handtekening omdat ze balen van de rotzooi, de vernielingen, de diefstallen en het gebrek aan voldoende plaatsen.
Adrie Geerts: “Het is fantastisch dat er zoveel mensen in Oss met de fiets naar het station komen.Het is schandalig dat deze mensen onder dit soort omstandigheden hun fiets moeten stallen.Het is onbegrijpelijk dat NS, Prorail en de gemeente er niet in slagen om dit probleem samen op te lossen.Het is geweldig dat u als nieuwe burgemeester hier bent om de handtekeningen van 800 gebruikers van de fietsenstalling in ontvangst te nemen.Wij roepen u op, doe er iets mee!
overhandiging handtekeningen aan burgemeesterAdrie Geerts overhandigt de handtekeningen aan burgemeester Buijs. (Foto: Hans van der Poel)

Mevrouw Buijs: “Ik ga eerst kijken of mijn kinderen ook getekend hebben. Daarna overhandig ik de handtekeningen aan de verantwoordelijke wethouder. Er zal contact worden opgenomen met Prorail en ik verwacht dan dat het hoog op hun lijstje komt te staan.
Mensen moeten ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen om hun fiets netjes in de rekken te plaatsen. De gemeente kan geen toezichthouders aanstellen.
Duidelijk is dat de burgemeester terughoudend reageerde. De SP blijft de kat de bel aanbinden. Nu er zo’n prachtige fietsenstalling staat is het toch een schande dat het er vaak een rotzooi is. Wij blijven van mening dat er uitbreiding zou moeten plaatsvinden!

U bent hier