h

Guido Weijers presenteert jubileumeditie Kinderlintjes

19 oktober 2011

Guido Weijers presenteert jubileumeditie Kinderlintjes

Guido WeijersDe SP Oss is trots dat dit jaar, op zondag 20 november, voor de vijfde keer de Kinderlintjes worden uitgereikt. ”Het is een bijzonder moment in het jaar, op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Een dan ook nog een heus jubileum! En bij een jubileum hoort een bijzondere gast. Niemand minder dan cabaretier Guido Weijers zal alle kinderen te woord staan en de avond presenteren. De nieuwe burgemeester, Wobine Buijs – Gloudemans speldt de lintjes op”, vertelt initiatiefneemster Lilian Marijnissen.

”Vorige edities kregen kinderen een lintje bijvoorbeeld voor een actie voor het goede doel, het helpen van zieke (groot)ouders of bijzonder vrijwilligerswerk. “Maar we hebben we ook een meisje gehad wat iedere week de container voor haar buurvrouw buitenzette of twee jongens die hand- en spandiensten verrichtten bij honkbalclub Vos Cardinals. Soms zijn het heldendaden maar vaker zijn het kleine gebaren die ontroeren”, benadrukt Lilian. Ze benadrukt: “Het is belangrijk dat de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen gestimuleerd wordt en daarnaast is het leuk om deze kinderen, die een voorbeeld kunnen zijn voor anderen, eens in het zonnetje te zetten. Dus schroom niet, wanneer je een ‘bijzonder’ kind kent.”
Cabaretier
Cabaretier Guido Weijers neemt op 20 november de presentatie voor zijn rekening. In 2000 won Weijers de Publieksprijs op het Camerettenfestival. Vanaf dat moment nam zijn carrière een vlucht. Vanaf 2006 verzorgt de Nederlandse cabaretier op oudejaarsavond voor SBS de Oudejaarsconference. Al jaren kijken meer dan 1,5 miljoen mensen naar deze show. Lilian: “Ik vind het een eer dat hij de jubileumeditie van de Kinderlintjes dit jaar wil presenteren. Ontzettend leuk dat hij komt.”
Jury
Op zondag 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van Kind, zullen de winnaars van de SP Kinderlintjes hun lintje opgespeld krijgen. Welke kinderen onder de genomineerden daadwerkelijk een lintje krijgen wordt door een jury van Osse prominenten bepaald. Dit jaar zijn dit Peter van Kreij, directeur van de Sterrebosschool, Bart Reijnders van KAKO, Kevin van der Vliet, voorzitter jongerenraad Oss en Eveline van de Ven, Chefredacteur Weekblad Regio Oss. Kinderen die zich bijzonder inspannen voor de Osse samenleving komen in aanmerking voor een lintje en kunnen tot 8 november genomineerd worden via het aanmeldingsformulier of via een mailtje naar kinderlintjes@sp.nl.

U bent hier