h

SP vraagt zekerheden over Talentencampus

15 juni 2011

SP vraagt zekerheden over Talentencampus


De SP heeft gisteravond tijdens een speciale commissievergadering nog geen definitief ja of nee gezegd tegen het project Talentencampus. De SP wil eerst, met cijfers onderbouwd, weten wat nu precies de voordelen zijn voor het onderwijs en de osse economie. Ook heeft de SP vragen gesteld over het tekort van enkele miljoenen dat er nog is.

Over de Talencampus wordt al jaren gesproken en het is zeker een project wat positieve kanten heeft. Zo worden de amateurs van TOP, twee tennisverenigingen en muziekvereniging Hartog voorzien van nieuwe accommodaties. Het Sibeliuspark wordt opgeknapt en er komen nieuwe scholen, woningen en bedrijven. Positief is verder dat er, als het plan doorgaat, geen financiële relatie meer is tussen de betaald voetbalorganisatie FC-Oss en de gemeente. Door marktpartijen wordt er in totaal 120 miljoen geïnvesteerd in het plan en dat is ook goed voor Oss.

Voor de SP is het tekort van 6 miljoen euro wat op het bordje van de gemeente ligt niet iets om zomaar overheen te stappen. Zeker in een tijd waarop het college op van alles en nog wat wil gaan bezuinigen, waaronder het sociale en culturele beleid in Oss.

In het plan wordt gesproken over de voordelen die er zijn voor de plaatselijke economie en het onderwijs. Dit wordt echter niet echt met cijfers hard gemaakt. De SP wil, voor zij een definitief standpunt inneemt, weten wat die voordelen zijn als het gaat om bv extra leerlingen, extra stageplaatsen en extra arbeidsplaatsen. Burgemeester Klitsie zei gisteravond toe dat hij zijn best gaat doen om nog voor volgende week donderdag met die cijfers te komen. Volgende week wordt nl het besluit genomen.

U bent hier