h

Gratis parkeren voor gehandicapten dankzij SP

27 mei 2011

Gratis parkeren voor gehandicapten dankzij SP


De SP vindt het belangrijk dat gehandicapten zo veel mogelijk deel kunnen nemen aan het normale maatschappelijk verkeer. Voor veel gehandicapten is de auto daarbij onmisbaar. Terwijl een ander kan kiezen voor de fiets, te voet of een stukje verder lopen en zo parkeergeld kan uitsparen, is dat voor veel gehandicapten geen optie. Bovendien is het voor rolstoelers lastig om bij parkeerautomaten te komen en om ze te bedienen. Laat staan om af en toe terug te komen om het apparaat bij te vullen.

De SP in Oss heeft daarom vorig jaar in de gemeenteraad het initiatief genomen om parkeren voor gehandicaten gratis te maken. Dit idee werd door de andere politieke partijen gesteund en sinds 1 januari 2011 is het zover. Gehandicapten kunnen gratis parkeren op de openbare parkeerplaatsen in de gemeente Oss. Voorwaarde is dat de gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar in de auto wordt gelegd.

Het gratis parkeren geldt overigens niet voor parkeerplaatsen achter een slagboom of in een parkeergarage. Daar moet dus gewoon worden betaald.

U bent hier