h

28e TRIBUNE-LOOP

26 mei 2011

28e TRIBUNE-LOOP

tribuneloop
Woensdagavond 1 juni organiseert de SP i.s.m. AV-Oss-'78 voor de 28e keer de Tribune-Loop door het Osse centrum.
De deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 2, 4, 5 of 10 kilometer. De Tribune-Loop maakt deel uit van het SP-Maasland Runclassic circuit, een reeks 10 kilometer wedstrijden in de regio.

De Tribune-Loop is met ca. 200 deelnemers een van de grotere hardloopevenementen van Oss en omgeving. In 1983 is de Tribune-Loop voor de eerste keer gehouden in het kader van het 10 jarig bestaan van de SP in Oss. Dit jaar is er ook een wedstrijd voor kinderen tot en met 10 jaar over 2 kilometer en een wedstrijd over 4 km. voor kinderen t/m16 jaar. De wedstrijd over 10 kilometer voor atleten en trimmers heeft tot nu toe ieder jaar een spannend verloop gehad waarin de beslissing vaak pas in de laatste meters viel. Hierdoor is het ook voor het publiek een aardig kijkspel waarbij men de lopers vijf keer voorbij ziet komen. Een opvallende deelneemster dit jaar is Agnes Kant, voormalig SP-leidster en fervent hardloopster. Agnes Kant start op de 10 km.

Iedereen die de 2, 4, 5 of 10 kilometer volbrengt ontvangt nog dezelfde avond een finishfoto in kleur en een complete uitslagenlijst met daarop plaats en tijd. Daarnaast zijn er in een groot aantal categorieën prijzen te verdienen voor de nummers 1, 2 en 3. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de Tribune, het nieuwsblad van de SP. De wedstrijdleiding is in handen van AV-Oss'78. Daarnaast zijn er ruim 50 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden.

Het parkoers loopt door het osse centrum. Het wordt speciaal voor de Tribune-Loop autovrij gemaakt. Start en Finish liggen aan de Linkensweg. Tussentijden worden doorgegeven op het 1 en het 5 kilometerpunt. Het inschrijfgeld bedraagt voor de deelnemers op de 2 en de 4 kilometer 2 euro en 4 euro voor de deelnemers op de 5 en 10 kilometer.

Het startschot wordt gelost door Anneke de Bres. Anneke is 35 jaar huisarts geweest bij de huisartsenpraktijk die pal naast start/finish van de Tribuneloop ligt. Deze maand heeft zij afscheid genomen als huisarts.

Programma:

18.00 uur Begin inschrijving (SP-gebouw, Linkensweg)
19.15 uur Start 2 en 4 kilometer
19.50 uur Prijsuitreiking 2 + 4 km.
( 2 km.= Jongens/Meisjes t/m 10 jaar.
4 km.= Jongens/Meisjes t/m 16 jaar)
20.00 uur Start 5 en10 kilometer
21.45 uur Prijsuitreiking 5 en10 km. (7 Categorieën)
22.00 uur Finishfoto's en uitslagen beschikbaar

Voor nadere informatie: Paul Peters, telefoon: 0412-648511 of 06 53715535

U bent hier