h

SP DEELT RODE FLUITJES UIT

4 maart 2011

SP DEELT RODE FLUITJES UIT

organon
Op vrijdag 4 maart diende er in Amsterdam een kort geding tegen het besluit van MSD om een reeel overnamebod af te wijzen. Om 10.00 uur vertrokken er vanaf het parkeerterrein bij Organon drie volle bussen richting Amsterdam met werknemers van Organon. Ze werden uitgezwaaid door honderden collega s.
De SP was erbij en deelde fluitjes uit. Immers het beleid van de directie van MSD is een grote aanfluiting. Zo n prachtig bedrijf waarin zoveel mensen met hart en ziel hun werk doen, laat je toch niet zomaar verloren gaan!

Het kort geding vond plaats om twee uur. Tegelijkertijd vond er in Oss een protesttocht plaats als teken van solidariteit met de werknemers van Organon onder de leuze Organon hoort bij Oss.
Zeker driehonderd deelnemers deden mee aan de tocht, georganiseerd door de Raad van Kerken. Ook hier deelde de SP rode fluitjes uit. Ex SP-raadslid Carla Steenman, alias Hertogin Johanna, was ook van de partij. Zij eiste de sleutels van de stad terug. Zij wilde na zoveel jaar weer het bewind voeren over Oss om te beginnen met de heropening van Organon.
De protestmars liep vanaf het gemeentehuis naar de Jozefkerk. Daar werd het protest afgesloten met een aantal toespraken. Ans Broersen, commissielid van de SP, hield namens de politieke partijen van Oss een korte redevoering. Organon is een parel van Oss. Een parel daar moet je zuinig op zijn, die moet je koesteren, die moet je laten glanzen en groeien. Wat er nu gebeurt is dat die parel domweg vermorzeld en vertrapt wordt. Wij hopen dat de rechter MSD terugfluit!

organon 2

U bent hier