h

LILIAN MARIJNISSEN IN ZOUT

9 februari 2011

LILIAN MARIJNISSEN IN ZOUT

zoutIn de kwestie treden de kersverse CDA wethouder Rene Peters en SP raadslid Lilian Marijnissen in het strijdperk over het sociale beleid van de nieuwe coalitie. Over het leerlingenvervoer hadden zij het al met elkaar aan de stok. Een van de discussiepunten zal worden: moet er een eigen bijdrage gevraagd worden aan leerlingen die niet zelf hun school uit kunnen kiezen. Iedere ouder kan zijn kind naar de buurtschool om de hoek sturen.

Ouders van kinderen in het bijzonder basisonderwijs hebben geen keus en moeten dus grote afstanden overbruggen. Alle partijen in de raad, op de SP na, zijn voor invoering van een eigen bijdrage. Benieuwd wat het Zout publiek hiervan vindt.
Ook komt Ronald Plasterk. Na hoogleraar en minister van onderwijs, cultuur en wetenschap is hij nu lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Plasterk was eerder te gast in Zout toen hij nog minister was. Hoe is het om nu vanuit de oppositiebankjes het land mee te besturen?
De themadiscussie gaat over de aanstaande verkiezingen voor provinciale staten. VVD lijsttrekker Mieke Geeraedts gaat in debat met PVV-er Martijn Kap. Kan de gevatte Geeraedts de nummer 3 van de PVV lijst de baas? De Brabantse PVV schreef het kortste verkiezingsprogramma ooit. Weliswaar voor mensen met een verstandelijke beperking, maar dat moet dan toch de essentie bevatten. In de zoutquiz worden de kandidaten getest over hun kennis van het onderwijs. Schooldirecteur Peter van Kreij bindt de strijd aan met een voor hem nog onbekende gast. Natuurlijk zijn er de columnisten Wouter ter Haar en Theo van Duren.
Er is livemuziek van de band Zout. Zout, .... muziek die je beweegt. Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss op zondag 13 februari en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier