h

SP tegen inhuur externe adviseur

16 januari 2011

SP tegen inhuur externe adviseur


Deze week zijn de fractievoorzitters bij elkaar gekomen om te spreken over de procedure om te komen tot de benoeming van een nieuwe burgemeester. Vrijwel alle fracties willen hiervoor een externe adviseur inhuren om de vertrouwenscommissie te ondersteunen. De SP is daar geen voorstander van omdat het proces prima ondersteund kan worden met mensen uit de eigen organisatie zoals de griffier, de gemeentesecretaris en het hoofd van Personeel en Organisatie. Ook met het oog op de bezuinigingen.

De SP dient in de raadsvergadering donderdag 20 januari een motie in om te besluiten om geen externe adviseur in te huren.

Motie tot afwijzing van inhuur van een externe adviseur bij de procedure tot voordracht van een nieuwe burgemeester.

De raad van de gemeente Oss, in vergadering bijeen op 20 januari 2011

Constaterend dat,
er een vertrouwenscommissie moet worden ingesteld voor het doen van een voordracht voor een nieuwe burgemeester,
er een profielschets moet worden opgesteld voor een nieuwe burgemeester,
er overleg moet plaatsvinden van de vertrouwenscommissie met de Commissaris van de Koningin,
er gesprekken moeten worden gevoerd met kandidaten voor het burgemeesterschap, een grote meerderheid van de raadsfracties het voornemen heeft om daarvoor een extern adviseur wil inschakelen.

Overwegende dat,
bij het begeleiden van de vertrouwenscommissie voor de voordracht van de huidige burgemeester de inhuur van een extern adviseur zelfs niet ter sprake is gekomen, desalniettemin de voorgedragen burgemeester is benoemd, welke tot grote tevredenheid heeft gefunctioneerd,
de vertrouwenscommissie toen deskundig is bijgestaan door de gemeentesecretaris en het hoofd Personeel en Organisatie,
de gemeentesecretaris en het hoofd Personeel en Organisatie uitstekend in staat worden geacht de vertrouwenscommissie te begeleiden,
het streven van de gemeenteraad erop is gericht in deze tijden van bezuinigingen inhuur juist te beperken, inhuur derhalve overbodig en ongewenst wordt geacht.

Besluit dat geen gebruik wordt gemaakt van de inhuur van een extern deskundige en dat de begeleiding in handen wordt gesteld van de griffier in samenwerking met de gemeentesecretaris en het hoofd Personeel en Organisatie.

Namens de fractie van de SP,

Jules Iding
Paul Peters

U bent hier