h

Zekerheid in crisistijd

23 november 2010

Zekerheid in crisistijd


Zekerheid in crisistijd Dat zei SP lijsttrekker Iding in het verkiezingsdebat van het Brabants Dagblad. Hij doelde erop dat dit college goed voor de ossenaren is geweest en dat de keuze nu is: ofwel sociaal, stabiel bestuur met de SP ofwel een rechts college met de VVD aan de macht die niets ontziend snoeit.

bddebat
Jules Iding aan het woord

Verder kwamen er weinig vernieuwende uitspraken van de verschillende lijsttrekkers. Over de meeste onderwerpen waren de partijen het aardig eens met elkaar. Het waren dan ook de geeikte stellingen over: werkgelegenheid, talentencampus, cultuur, heeft Oss allure ,enz.

Alleen toen de bezuinigingen aan de orde kwamen werden de tegenstellingen duidelijk. De VVD wil rigoreus overal op bezuinigen. Waarop Iding van de SP zei dat je moet bezuinigen daar waar het kan maar de solidariteit niet uit het oog moet verliezen. Oss moet een stad zijn waar iedereen aan zijn trekken kan komen en een fatsoenlijk leven kan leiden met goede voorzieningen voor iedereen. Hoeksema (PvdA) vulde aan: "een beetje meer OZB is beter dan het afbraakbeleid van de VVD".

Tijdens het werkgelegenheidsdebat moest de VVD het ontgelden. Rutte was in Oss maar Reina de Bruijn, de VVD lijsttrekster, die hem vergezeld had, wist niet wat Rutte over MSD dacht en ging doen.Het publiek bestond uit raadsleden en mensen die op de verschillende kieslijsten stonden. Op de vraag van de debatleider Theo van de Zande wie nog niet wist wat hij ging stemmen staken zo'n 6 mensen de hand op!!!

U bent hier